Käsitöitä uudelle Lastensairaala 2017-projekti

Facebookissa perustettiin vuoden 2014 alussa ryhmä, jossa käsityöharrastajat eri puolilta Suomea ja Ruotsia ovat lupautuneet tekemään uuteen rakennettavaan lastensairaalaan erilaisia käsitöitä pikkupotilaille. Ryhmä on kerännyt sankan joukon jäseniä, minä mukaan lukien.

Oma panokseni tulee olemaan ainakin pieniä pipoja, sukkia ja pieniä peittoja neulomalla. Mahdollisesti muutakin, saa nähdä. Pyrin päivittämään tälle sivulle omia aikaansaannoksiani.

Joulukuussa 2016 lähetin seuraavan pakettini tässä projektissa. matkaan lähti 25 paria sukkia (koko 38) ja 5 palapeittoa.

 

19.12.2014 päivitys:

Joulukuun alussa lähti laatikollinen neuleita yhteyshenkilölle. Paketti sisälsi yhteensä 64 riemun kirjavaa pipoa, 3 paria vauvan tossuja ja kaksi vinoneliöpeittoa.

30.6.2014 päivitys

Yhteensä on työmatkoilla valmistunut 53 kpl pipoja, värejä löytyy lähes kaikissa sateenkaaren väreissä:26.2.2014 päivitys

Työmatkoillani on tullut kudottua pieniä pipoja akryylilangoista. Kuluneen kahden kuukauden aikana pipoja on valmistunut yhteensä 16. Hoito-ohjemerkinnät vielä puuttuvat, ja sitten nämä pakkaan laatikkoon odottamaan toimitusta eteenpäin aikanaan valmiiseen sairaalaan:


Olen myös kutonut vinoneuleena pieni neliöitä 7 veljestä langasta, yhteensä vajaa 70 neliötä jämälangoista, odottavat kasaamista pieniksi peitoiksi:
4 kommenttia:

Käsityöläinen kirjoitti...

Haluaisin osallistua, mutta en ole facebookissa, onnistuisiko silti?
Millä nimellä tuo projekti on facebookissa, että voiko sen nähdä ilman omaa käyttäjää?
Kiitos, jos vastaat:)

Volgansieni kirjoitti...

Hei Käsityöläinen! Laitoin ryhmän vetäjälle kyselyä kuinka hänestä pitäisi toimia. Mutta ihan näin ensi hätään oma neuvoni olisi, että vaikkapa aloitat kutomaan/virkkaamaan/ompelemaan - mitä nyt osaatkin parhaiten tai haluat tehdä. Ihan varmasti kaikelle on tarvetta. Juuri hiljattain siellä joku muistutti, ettei sairaalassa hoideta ainoastaan pieniä lapsia, vaan myös nuoria ja hekin tarvitsevat aivan varmasti sukkia, pipoja, tumppuja jne.

Tuo ryhmä facebookissa on valitettavasti suljettu ryhmä, eli sitä ei pääse tarkastelemaan muut kuin jäsenet. Mutta laitan heti päivitystä ihan tänne blogiin asiasta kun saan vastauksen ylläpitäjältä. Et varmaankaan ole ainoa joka haluaisi auttaa - olematta facebookissa.

Käsityöläinen kirjoitti...

Okei, kiitos:)

Volgansieni kirjoitti...

Hei Käsityöläinen! Päivitin juuri tuonne Marjon yhteystiedot, joilla pääset hyvään alkuun. Hienoa saada lisää väkeä projektiin mukaan!